top of page

Wie?

We zijn een gemotiveerde en toffe bende van 29 leiders. Sommigen van ons studeren al in het hoger onderwijs, anderen studeren nog in het middelbaar. Verder worden wij gesteund door het KOLV (KSA Oud-Leiders Vereniging) en door de ouderraad van onze KSA.

Wat?

Wij amuseren ons rot, en doen dit niet alleen. Elke week organiseren wij KSA! Elke zaterdagnamiddag kan je bij ons terecht voor een dolleuke namiddag vol plezier. Dit kan gaan van speurtochten tot grote bos- en pleinspelen, knutselen, zwemmen, schaatsen of gewoon eens lekker ravotten met je vrienden in Rumbeekse bossen, beken en bergen... Noem maar op! In de KSA verveel je je geen seconde.

 

Omdat het zo tof is om in de KSA te zijn, gaan wij dan ook op weekend en op kamp. Deze zijn niet te missen, dat zal elk KSA-lid je wel vertellen! O ja, KSA Rumbeke is een jongens-KSA, dat wil zeggen dat wij jammer genoeg geen meisjesleden hebben... Dus enkel jongens, vanaf het eerste leerjaar.

De ouderraad

't KOLV

Beste KSA’ers en ouders,

 

We staan opnieuw aan de start van een nieuw KSA werkjaar. Het voorbije jaar was er één om niet snel te vergeten. Het zat boordevol leuke en creatieve activiteiten op zaterdagnamiddag. Maar het werkjaar werd nogal abrupt afgebroken door een virus die ons dagelijks leven serieus in de war heeft gestuurd. Het versoepelde bubbel kamp was opnieuw succes zonder noemenswaardige problemen. Na de verdiende rust startte de leidingsploeg met de voorbereidingen van de afsluiter van het werkjaar, het Kermiscafé. Dit was na de afgelaste editie van vorig jaar een groot succes door de inventieve nieuwe editie van de Kermiscafé in den Hof. Ook ons kon je daar vinden in het weekend in het beenhesp kraam.

 

Vanaf midden september kan uw zoon iedere zaterdag weer genieten van de reguliere activiteiten. Verzamelplaats is het ruime KSA lokaal op het Kerkplein. Vanaf dit punt verspreiden de KSA’ers zich naar de vele mooie locaties in Rumbeke. Laat ons hopen dat dit langzaam aan terug kan gebeuren volgens het “oude normaal”, we zijn in elk geval goed op weg!

 

Nu kort wat informatie over de ouderraad zelf. Momenteel bestaat de groep uit 14 personen. We ondersteunen de KSA-werking waar nodig. Praktische voorbeelden zijn: een handje toesteken op de startdag, BBQ tijdens de Zwientjeskermesse, ondersteuning in het onderhoud van het lokaal, enz... Persoonlijk contact is belangrijk, aarzel zeker niet om een leider te benaderen indien u vragen of opmerkingen zou hebben. Wij als ouderraad staan natuurlijk ook steeds klaar bij eventuele vragen of voorstellen.

 

Met de ouderraad komen we een 3-tal keer per jaar samen om te vergaderen met de leiding. Dit op een weekdag rond 20.00u. Onze eerste bijeenkomst is voorzien eind september. Heeft u ook interesse om actief deel te nemen aan het KSA gebeuren, aarzel dan niet om mij te contacteren. U bent van harte welkom!

 

Vele KSA-groeten!

 

Kerkhof Filip / filipkerkhof@gmail.com / 0477 40 53 20

't Kolv staat voor KSA Oud-Leiders Vereniging. Ondertussen bestaat het Kolv 20 jaar en telt de vereniging bijna 40 leden, allemaal oud-leiders van KSA Rumbeke die na hun ‘pensioen’ toch nog geen afscheid willen nemen van hun favoriete jeugdbeweging. Ondertussen zitten er al veel kindjes van Kolv’ers in de KSA en ook in de ouderraad zijn we present, de cirkel is rond.

 

Het Kolv zet mee zijn schouders onder KSA-activiteiten zoals de Zwientjeskermesse, waar we de toog verzorgen, en de Rolmarathon faciliteren. Ook de Kidsrun (4de editie achter de rug) valt onder onze organisatie, dit jaar een groot succes met 150 kindjes. Daarnaast springen we bij waar we ons nuttig kunnen maken : verbouwingen, fuif, pannenkoeken bakken op startdag, koken op kamp, enz. We staan de KSA-leiding ook met raad en daad bij waar nodig. Meestal zijn we herkenbaar aan onze zwarte outfit met zilveren logo.

 

Omdat de boog niet altijd gespannen kan zijn, trekken we er jaarlijks op uit in oktober voor een weekend onder copains. Ook onze nieuwjaarsdiner is een jaarlijkse traditie en een gelegenheid om straffe verhalen uit te wisselen. Sommigen gaan ook geregeld gaan fietsen, we hebben zelfs eigen ontworpen Kolv-outfits.

 

Onze belangrijkste bron van inkomsten is het verhuur van onze Fietsen op Rollen, die we natuurlijk zelf ook gebruiken tijdens de Rolmarathon. We verhuren de 4 fietsen met de laptop en software. Indien interesse, alle info vind je op www.tkolv.be .

 

Wil je het Kolv contacteren? Stuur gerust een mailtje naar sabbe.tom@ gmail.com of bel naar 0474/44 72 20.

 

Groeten,

‘t Kolv

bottom of page