Wie?

We zijn een gemotiveerde en toffe bende van 29 leiders. Sommigen van ons studeren al in het hoger onderwijs, anderen studeren nog in het middelbaar. Verder worden wij gesteund door het KOLV (KSA Oud-Leiders Vereniging) en door de ouderraad van onze KSA.

Wat?

Wij amuseren ons rot, en doen dit niet alleen. Elke week organiseren wij KSA! Elke zaterdagnamiddag kan je bij ons terecht voor een dolleuke namiddag vol plezier. Dit kan gaan van speurtochten tot grote bos- en pleinspelen, knutselen, zwemmen, schaatsen of gewoon eens lekker ravotten met je vrienden in Rumbeekse bossen, beken en bergen... Noem maar op! In de KSA verveel je je geen seconde.

 

Omdat het zo tof is om in de KSA te zijn, gaan wij dan ook op weekend en op kamp. Deze zijn niet te missen, dat zal elk KSA-lid je wel vertellen! O ja, KSA Rumbeke is een jongens-KSA, dat wil zeggen dat wij jammer genoeg geen meisjesleden hebben... Dus enkel jongens, vanaf het eerste leerjaar.

Woordje van de hoofdleiding

Beste leden, ouders en KSA- sympathisanten, 

Dit jaar is het 91e werkjaar van KSA Torrewachters Rumbeke. En zoals elk jaar staat er opnieuw een team van gedreven leiders klaar voor de leden! 

We eindigden ons 90ste werkjaar met een prachtig kamp in het verre Heusden-Zolder, met een groeiend aantal van 120 leden, leiders en koks. Dit kamp was opnieuw zeer geslaagd door het enthousiasme van niet alleen
de leiders maar zeker ook onze leden! De leden konden na ons 10-daags avontuur even uitrusten en zich voorbereiden op het nieuwe werkjaar. 

De leiders daarentegen bleven traditiegetrouw doorgaan om het werkjaar tot een goed eind te brengen met ons jaarlijks evenement Kermiscafé. Met daarin een quiz, een bloedinzamelactie i.s.m het Rode Kruis, een Breughelmaaltijd en zelfs een Fifa-toernooi. 

Op het laatste weekend van Kermiscafé werkte de KSA samen met ’t Kolv die de KSA Kidsrun, rolmarathon en zwientjeskermesse organiseerden. En dat was opnieuw een regelrecht succes. 

Het kerkplein van Rumbeke stond ook dit jaar weer vol sympathisanten met hongerige magen die de BBQ, bedient door de ouderraad, weer konden smaken.De opbrengst van dit succesvolle evenement gaat niet volledig naar onze KSA. 

Dit jaar zochten we opnieuw een non-pro t organisatie waar we heel veel respect voor hebben. Het werd Tejo Rumbeke. Zij helpen jongeren omgaan met hun psychologische problemen en helpen hen waar ze kunnen. Een organisatie die in stilte schitterend werk verricht. 

Na deze prachtige afsluiter van het werkjaar, moesten we wel afscheid nemen van 3 leiders. Na hun jarenlange engagement zullen ze hard gemist worden. 

Willem Vanhulle, Antoine Hoet en Lowie De Lombaerde bedanken we voor al die jaren! Dit groot verlies wordt wel opgevuld door maar liefst 10 nieuwe toegewijde leiders: Warre Vandaele, Reneau Devos, Louis Laconte, Lorenz Desloover, Michiel Cuvelier, Lars Viaene, Maarten Buyse, Obi Patoor en Emiel Desmet. Deze 10 vullen onze leidersgroep aan tot een recordaantal van 29 leiders! 

Graag maken we ook nog eventjes tijd om het komend werkjaar te bekijken.
De jaarlijkse startdag op 21 september waar we nieuwe leden én huidige leden verwelkomen in de KSA. Hier maken ze per leeftijdsgroep voor het eerst kennis met het jaarthema. Verder ontdekken ze vele plezierige nieuwe spelletjes en eten ze heerlijke pannenkoeken gemaakt door de ouderraad. 

Vervolgens valt onze spaghettiavond die we dit jaar opnieuw organiseren in samenwerking met de Chiro van Rumbeke ‘Chirumbero’. Deze spaghettiavond gaat door op zaterdag 5 oktober in het Kerelsplein te Roeselare. Daarna volgen er per ban aparte weekends en in de grote vakantie uiteraard het groot kamp op 11-21 juli 2020. Verdere info wordt nog gecommuniceerd via mail of Facebook. Hou dit dus zeker in de gaten! 

 

Wij kijken met veel enthousiasme uit naar dit 91e werkjaar. Hopelijk jullie ook. Tot op 21 september!
Kamiel Collette (0471/56.15.01) en Jerom Wallican (0492/88.45.43) Hoofdleiding KSA Torrewachters Rumbeke 

De ouderraad

't KOLV

Beste KSA’ers en ouders,

Wauw de tijd vliegt, we staan al aan de start van een nieuw
KSA werkjaar. Het voorbije jaar was er opnieuw eentje om nietsnel te vergeten. Het zat boordevol leuke en to e activiteiten op zaterdagnamiddag. Buiten de reguliere activiteiten zat de agendaook goed vol. Dan denken we natuurlijk met plezier terug aan het weekend 90J KSA, het zomerkamp en het Kermiscafé. Al deze gebeurtenissen vragen serieuze inspanningen van de leidingsploeg. Vanuit de ouderraad willen we hen daarvoor nogmaals bedanken. Merci gasten!

Een nieuw jaar betekent ook steeds wat wijzigingen in de leidingsploeg. Voor enkele leiders was 2019 hun laatste jaar als leider, bedankt voor jullie jarenlange inzet. Vrees niet voor dat grote zwarte gat, de oudleiders vereniging ‘t KOLV maakt de overgang minder hard. Zoals je in dit boekje kunt lezen staat er reeds een volledig nieuwe generatie leiders paraat. Met zoveel mankracht kunnen ze uw zoon iedere zaterdag een creatieve activiteit voorschotelen. Als uitvalsbasis beschikken ze daarvoor over een ruim lokaal op het Kerkplein. Maar meestal zal u de ravottende KSA’ers vinden op talloze mooie locaties in Rumbeke op een boogscheut van het lokaal. Stilzitten staat niet in het woordenboek van een KSA’er.

Nu kort wat informatie over de ouderraad zelf. Momenteel bestaat de groep uit een 14-tal personen. We ondersteunen de leiding waar nodig. Concreet betekent dit een handje toesteken op de startdag, BBQ tijdens de Zwientjeskermesse, ondersteuning in het onderhoud van het lokaal, enz... Dit jaar mochten we 3 nieuwe leden verwelkomen. Els, Pieter en Dominique merci voor het engagement. Volgend jaar hebben we alvast één lid minder. Leen verlaat de ouderraad na een 10-tal jaar van tomeloze inzet voor KSA-Rumbeke. Leen, een grote dank-u-wel van de voltallige ploeg.

Persoonlijk contact vinden we bij KSA-Rumbeke zeer belangrijk. Aarzel zeker niet om een leider te benaderen indien u vragen of opmerkingen zou hebben. Wij als ouderraad staan natuurlijk ook steeds klaar bij eventuele vragen of voorstellen.

Met de ouderraad komen we ongeveer een 3-tal keer per jaar samen om samen te vergaderen met de leiding. Dit is tijdens de week zo rond 20.00u. Onze eerste bijeenkomst is voorzien eind september. Zou u ook graag deel uitmaken van deze jne groep? Aarzel dan zeker niet om mij te contacteren, U bent van harte welkom!

Vele KSA-groeten !


Kerkhof Filip / Filipkerkhof@gmail.com / 0477 40 53 20

't Kolv staat voor KSA Oud-Leiders Vereniging. Ondertussen bestaat het Kolv 20 jaar en telt de vereniging bijna 40 leden, allemaal oud-leiders van KSA Rumbeke die na hun ‘pensioen’ toch nog geen afscheid willen nemen van hun favoriete jeugdbeweging. Ondertussen zitten er al veel kindjes van Kolv’ers in de KSA en ook in de ouderraad zijn we present, de cirkel is rond.

 

Het Kolv zet mee zijn schouders onder KSA-activiteiten zoals de Zwientjeskermesse, waar we de toog verzorgen, en de Rolmarathon faciliteren. Ook de Kidsrun (4de editie achter de rug) valt onder onze organisatie, dit jaar een groot succes met 150 kindjes. Daarnaast springen we bij waar we ons nuttig kunnen maken : verbouwingen, fuif, pannenkoeken bakken op startdag, koken op kamp, enz. We staan de KSA-leiding ook met raad en daad bij waar nodig. Meestal zijn we herkenbaar aan onze zwarte outfit met zilveren logo.

 

Omdat de boog niet altijd gespannen kan zijn, trekken we er jaarlijks op uit in oktober voor een weekend onder copains. Ook onze nieuwjaarsdiner is een jaarlijkse traditie en een gelegenheid om straffe verhalen uit te wisselen. Sommigen gaan ook geregeld gaan fietsen, we hebben zelfs eigen ontworpen Kolv-outfits.

 

Onze belangrijkste bron van inkomsten is het verhuur van onze Fietsen op Rollen, die we natuurlijk zelf ook gebruiken tijdens de Rolmarathon. We verhuren de 4 fietsen met de laptop en software. Indien interesse, alle info vind je op www.tkolv.be .

 

Wil je het Kolv contacteren? Stuur gerust een mailtje naar sabbe.tom@ gmail.com of bel naar 0474/44 72 20.

 

Groeten,

‘t Kolv

© KSA Torrewachters Rumbeke - Jerom Wallican