top of page

Weekend Jongknapen

Beste jongknaap,

 

Ik ben soldier George Mc Friet. Jullie zijn ondertussen al enkele maanden bezig met de training tot volwinterde soldaat. Samen met jullie leiding hebben we jullie al even geëvalueerd, en ik heb besloten dat het tijd geworden is voor jullie eerste echte opdracht in groep. Natuurlijk gaat zo’n zware opdracht niet zomaar lukken. Jullie leiding is alvast op de hoogte van de opdracht, maar ik houd deze liever nog wat geheim voor jullie, zodat er niets kan uitlekken. We weten nooit waar de vijand overal op de loer kan liggen. Het enige wat ik wel al kan meegeven in de locatie en het tijdstip van de opdracht.

 

De opdracht gaat door op zaterdagavond en afhankelijk hoe vlot deze loopt, kan het zijn dat deze doorloopt tot in de nacht van 29 april. Volgens mijn bronnen zou het doorgaan in de omgeving van Wijnendaele.

 

De leiding had echter nog niet zoveel vertrouwen in jullie als ik heb, en heeft daarom beslist om al op vrijdag naar Wijnendaele te gaan met jullie om de omgeving al wat te verkennen, de laatste voorbereidingen te treffen,…

 

De precieze locatie kan ik dan ook nog niet mee delen, zelfs niet aan jullie ouders, want hoe minder mensen op de hoogte zijn van de opdracht, hoe beter. Daarom spreken we af aan de kerk van Wijnendaele.

 

Het is essentieel om goed voorbereid te zijn, en daarom zal het ook de komende maanden van het allergrootste belang zijn om goed te trainen en alle voorbereidingen te treffen. De leiding heeft beloofd dat dit geen probleem kan vormen als jullie iedere zaterdag aanwezig kunnen zijn. Leer dus alvast het Morse-alfabet en het Navo-alfabet uit jullie hoofd, leg jullie warmste kleren klaar, oefen jullie ogen in het donker, en dan kan er geen probleem zijn tijdens de opdracht.

 

Ik verwacht jullie voor wat beloofd een spannend weekend te worden.

 

Soldier Mc Friet out.

bottom of page