top of page
Knapen
Glenn Ameye

Hallo, hallo beste knapen.

 

Ik, Glenn Ameye zal mijn 4e jaar leiding geven aan jullie, de knapen

Maar voordat we weer beginnen aan een nieuw, mega, super, cool ksa-jaar zal ik mij eerst eens kort voorstellen. 19 jaar geleden op 2 juli 1996 werd ik op de wereld gezet rond 10 uur te Roeselare. 6 levensjaren later ging ik voor de eerste keer naar de ksa. Ik vond het ksa zo beestig dat ik mij meteen heb ingeschreven en jawel hoor, ik heb mijn grootste hobby gev onden.

 

13 jaar later is dat nog altijd zo. Ieder weekend zet ik mij in voor de ksa en tijdens de week zet ik mij (iets minder) in voor school. Ik zal dit jaar beginnen aan mijn 2e jaar groenmanagement in het Vives te Roeselare. De kennis die ik daar opdoe gaat vooral over planten en de natuur. De interessantste vakken gaan natuurlijk over bomen.

 

Als ik niet in de ksa of op school zit, dan zit ik waarschijnlijk in mijn huis gelegen in de Vijfwegenstraat 230. Daar woon ik samen met mijn 30 jaar oudere vader en 30 jaar oudere moeder. Ik heb ook nog een 3 jaar oudere zus maar die woont niet meer thuis.

 

Moest je vragen hebben over de ksa of  je wil weten hoe je een Quercus palustris moet snoeien mogen jullie mij altijd bellen, dit doe je door je gsm te nemen en de code 0471 22 78 46 in te toetsen. Je mag natuurlijk ook een mailtje zenden naar glenn.ameye@hotmail.com.

 

Om af te sluiten heb ik nog een paar wist je datjes:

 

Wist je dat de Ginkgo al bijna 300 miljoen jaar groeit op aarde, alle andere planten uit die tijd zijn al uitgestorven.

Wist je dat de Ginkgo tegen radioactieve stralen kan.

Wist je dat de Sequoiadendron giganteum een schors heeft die niet kan branden, bij een bosbrand is hij de enige die kan overleven.

Wist je dat de Armillaria ostoyae (een paddenstoel) het grootste organisme op aarde is.

Wist je dat een lieveheersbeestje tot 100 bladluizen per dag kan eten.

Wist je dat bamboe de snelst groeiende plant ter wereld is, sommige soorten kunnen tot 1 meter per dag groeien.

Wist je dat de hoogste boom ter wereld de Hyperion is, deze Sequoia sempervirens heeft een lengte van 115,61 meter

Wist je dat de grootste boom (in volume) ter wereld de General Sherman is, deze Sequoiadendron giganteum heeft een volume van 502m3

Wist je dat de dikste boom ter wereld de Arbol de Tule is, deze Taxodium mucronatum heeft een stamomtrek van 36,2 meter.

Wist je dat de oudste boom ter wereld de Metusalam is, deze Pinus longaeva is ruim 4800 jaar oud.

 

Tot op de startdag!

bottom of page